Palvelut
Puhelinaika arkisin klo 8-9
Puh. 040 180 9840
Muuna aikana olen potilastyössä enkä pysty vastaamaan puhelimeen. Kiireellisissä sairastapauksissa jätä vastaajaan viesti, niin soitan takaisin.
Hevosten terveyden- ja sairaudenhoito
Hammashoidot, rokotukset, verinäytteet
Jokaisen hevosen perusterveydenhuoltoon kuuluu esim. rokotukset ja etenkin vanhemmilla hevosilla myös verikokeet. Isommille talleille tarjolla myös ns. terveydenhuoltosuunnitelmien teko, mietitään yhdessä esim. madotukset, rokotusrutiinit ym. jokaisen tallin oman tilanteen mukaan.
Hevosten hammashoidot teen sähköraspilla, joten tallilla onnistuu monenlaisen hammasongelman hoito. Koska melkein mikä tahansa vaiva myöskin suussa on helpompi hoitaa ennen kuin ne äityvät kovin pahaksi, kaikkien hevosten hampaat tulisi tarkistaa ja tarvittaessa raspata minimissään kerran vuodessa, useimmille sopii hieman lyhyempi (6-10kk) väli parhaiten. Mikäli odotetaan, kunnes ongelmia jo on, niitä voi olla myöhäistä korjata tai ainakin niiden korjaamiseen menee paljon enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa. Myös sudenhampaiden poistot onnistuu.
Verinäytteistä heti pystytään tutkimaan tulehdusarvot fibrinogeeni ja SAA sekä varsan vasta-aineet. Muut verinäytteet lähetetään postitse ulkoisiin laboratoriohin (Movet, Idexx).
Pieneläimet
Pieneläimille, kuten kissoille ja koirille, tarjottavia peruspalveluja ovat esim. rokotukset, pentu- ja terveystarkastukset, iho-ongelmien, korva- tai virtsavaivojen tutkiminen ja hoito sekä perusleikkaukset, kuten kastraatiot, sterilaatiot, yksinkertaiset patinpoistot sekä tietysti eutanasia. Kunnaneläinlääkärin vastaanotolla nukutetaan vain perusterveitä eläimiä, kaikki riskinukutukset (esim. sydänvika, munuaisten vajaatoiminta, brakykefaaliset rodut) ohjataan klinikoille. Narttukoirien sterilaatiota varten pitää tehdä järjestelyjä avustajan kanssa, joten niiden kanssa olkaa erityisen hyvissä ajoin liikkeellä.
Vastaanotolla on ultraäänilaite pieneläimille, jolla voidaan tarkistaa esim. virtsarakko tai kohtu. Tarkemmat ja laajemmat ultraäänitutkimukset ohjataan aina yksityisille klinikoille. Vastaanotolla ei ole myöskään röntgenlaitetta, joten esim. kaikki murtumaepäilyt, hengitystieongelmat ja muut röntgenkuvausta tai muita tarkempia tutkimuksia vaativat potilaat ohjataan tarvittaessa suoraa tai vastaanottokäynnin jälkeen alueen yksityisille klinikoille jatkotutkimuksiin.
Mikäli eläimesi on erityisen arka tai tarvitsee muusta syystä poikkeusjärjestelyjä vastaanotolla, tulee nämä sopia jo puhelimessa, jotta ajanvaraukseen voidaan varata tarpeeksi aikaa ja varautua järjestelyihin.
Kun on aika jättää lemmikille hyvästit, tulen mielelläni kotikäyntinä saattelemaan ystävän ikuiseen uneen tutussa ympäristössä eläimen omien ihmisten kanssa. Tämä vaatii kuitenkin aina paljon aikaa, joten tilanteen tullessa vastaan äkillisesti, ei aikaa kotikäynnille välttämättä pystytä järjestämään.
Tammapraktiikka
Siemennykset ja tiineysultrat
Teen hevosten kotitallisiemennyksiä, kiimakontrolleja ja tiineysultrauksia. Kotitallisiemennys sopii esim. varsallisille tammoille tai hevosille, jotka stressaavat kuljetusta tai vieraita paikkoja.
Yksityisen praktiikan tekeminen kesällä mahdollistaa jouston, mutta välimatkat voivat siitä huolimatta koitua ongelmaksi, joten olethan ajoissa yhteydessä (jo suunnitteluvaiheessa)! Varsinkin kotitallisiemennykset sitovat sekä eläinlääkäriä että omistajaa, joten asiakkaita tähän voidaan ottaa rajoitetusti.
Vermuntilan oriasemalla onnistuu siemennykset paikan päällä olevien orien lisäksi myös siirtospermalla muilta asemilta ja yksittäiset ultraukset.
Tammojen ja varsojen mahdollisissa ongelmissa autan myös mielelläni. Ongelmasta riippuen niillä on lähes aina kiire. Olipa kyse jälkeisten jäämisestä, varsan juomattomuudesta tai jalka-asennoista, kannattaa aina vähintään soittaa eläinlääkärille, tarvitseeko hoito aloittaa heti vai kohta.
Varsoille elintärkeät vasta-aineet ja tulehdusarvot (SAA ja fibrinogeeni) saadaan tutkittua saman päivän aikana. Pakkasesta löytyy plasmaa ja sitä voidaan ottaa tarvittaessa lisää nopeallakin aikataululla.
Voit myös tuoda oman eläinlääkärisi ottaman verinäytteen tutkittavaksi ja vastauksen jälkeen saat tarvittaessa plasman mukaan omaa eläinlääkäriäsi varten. Nämä on aina sovittava erikseen, joten soita aina ensin!
Äkilliset sairaudet
Minkään eläimen omistajana ei voi välttyä myös akuuteilta ongelmilta, jolloin eläinlääkäriä voidaan tarvita nopeastikin. Pyrin mahdollisuuksien mukaan järjestämään kiireellisten sairastapauksien hoidon muiden potilaiden ohessa. Muita käyntejä ei koskaan peruta, jos ei ole pakko, mutta joskus näinkin voidaan joutua tekemään.
Lähialueiden päivystysnumeroita:
Etelä-Satakunnan päivystysnumero 0600 303039 (Rauma, Eura, Kokemäki, Köyliö, Säkylä, Huittinen) klo 14 eteenpäin, arkipyhät ja viikonloput
Porin alueen suureläinpäivystys 0600 17011 (Pori, Ulvila, Nakkila, Harjavalta, Eurajoki)
Eläinklinikka Syke, Pori 0600 418 824
Varsinais-Suomen suureläinpäivystys 0600 041 451
Eläinsairaala Vettori, Raisio 0600 12 444
Päivitetty 8.9.2024. Tällä sivustolla ei pidetä numeroita jatkuvasti ajan tasalla, joten numero kannattaa tarkistaa palveluntarjoajien omilta sivuilta.